Om oss

Strømsheim Bygg AS er et lokalt byggmesterfirma med tilhørighet i Ålesund. Firmaet ble etablert i 1984 som Brødr. Strømsheim, og vi har bygget stort og smått i Ålesund siden. Vi er i overkant av 20 ansatte og omsatte i 2022 for 64 millioner.

Med vår faglige kompetanse, våre dyktige medarbeidere, våre seriøse leverandører og vår økonomiske soliditet, så er våre kunder garantert trygghet i og i tiden etter byggeprosessen.

Vi tar på oss de fleste typer tømrerarbeid (både stort og smått) og setter kvalitet og fagkunnskap i fokus. Våre ansatte er høyt kvalifiserte fagfolk og kan løse de aller fleste oppgaver innen vårt fag. Våre hovedoppgaver er kontorinnredning, nybygg, tilbygg og rehabilitering av både næringsbygg og boliger. Eneboligene vi setter opp er i all hovedsak arkitekttegnet. Vi tar også på oss totalprosjekter der tømrerarbeidet utgjør en vesentlig del. Kundemassen vår er både stat, kommune, borettslag, private og næring.

I forbindelse med at Møre og Romsdal Politidistrikt er en av våre store kunder så er alle våre ansatte sikkerhetsklarert og med rent rulleblad. Våre kunder kan derfor være trygge på alle våre medarbeidere. Det er trygt å ha oss i hus.

Vi er godkjent opplæringsbedrift og er tilknyttet ByggOpp Møre & Romsdal (Opplæringskontoret for bygg- og anleggsteknikk M&R). Vi har som regel to lærlinger hos oss for opplæring slik at vi skal kunne bringe gode håndverkstradisjoner videre.

Historie

Hvor det hele startet…

Da Jens Peter Laurits Straumsheim flyttet fra Sykkylven til Ålesund på begynnelsen av 1900 tallet sammen med en av brødrene sine.

Straumsheim ble omgjort til Strømsheim, for det syntes de klang litt bedre i byen. Broren flyttet senere til USA, skiftet etternavn til Strom, og fortsatte byggmestervirksomheten der. Jens drev som byggmester her i Ålesund i svært mange år og hadde utallige små og store prosjekter, blant annet Posthuset i Ålesund, kirken i Volda og mange flermannsboliger her i Ålesund. Han bygde også flere av gjenreisningsgårdene i Ålesund sentrum etter bybrannen, bla. annet Parkgata 1 som er blant de største gårdene som ble gjenreist.

Det var nok historien om – og gener fra sin bestefar som gjorde at Sverre og Gunnar valgte å gå i hans fotspor. Sverre og Gunnar Strømsheim etablerte Brødr. Strømsheim, nå Strømsheim Bygg, i 1984 og eier i dag hver sin 1/2 part av selskapet.

Brødrene er begge byggmestere og har også teknisk utdannelse,